Höggravid lista

De meningar som är markerade är de som stämmer in på mig.

- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du behöver hjälp när du ska ta dig ur bilen.
Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten. 
Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo knyter dina skosnören.
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständigt.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan
- När man har känslan av att tiden går oändligt långsamt, trots att dagarna faktiskt passerar.
- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärringskorna"
- När godisskålen får prioritet före middagen
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan
När allt blir tungt
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
- När Grandiosa blir gourmetmat...
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande...
- När  sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.

- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar

Rådgivningsbesök vecka 33

Var själv till rådgivningen idag, första gången. Och jag var där i två timmar! Aldrig förr tagit så länge. Hon pratade på om allt och lite till, att jag inte ska hålla in känslorna för då blir jag deprimerad och bebisen mår dåligt då och jag behöver någon att prata med hela tiden och släppa ut känslorna blablabla. Blev lite smått sur tillsist, jag kan inte dethär med känslor! Nåja.
Idag var det mesta riktigt bra. Hon tjatade om sockerbelastning, men varför skulle jag på det då jag varken har för högt blodsocker eller socker i pisset? NEJ säger jag bara, ingen sockerbelastning för min del. Gå runt på stan eller försöka att inte svimma och tre blodprov + dricka sockerlösning nåt. NEJ NEJ.
Denna gång hade jag inte gått upp 1050g/vecka utan 650g/vecka. Men nej, inte var hon ännu nöjd, för jag har ökat med ca 14kg under hela graviditeten. So? Jag mår bra, jag kan röra på mig och jag har inte ont. Blodtrycket var 110/70, HB 111 och blodsockret 4.6 och då hade jag nyss ätit, men det var bra. Bebis hjärtslag var 138 och bebis sparkade på lite. SF-måttet var 30 och bebis har ännu huvudet nere, precis som h*n har haft hela tiden vad jag kunnat känna på sparkarna.
Och nu när jag gått upp mindre så har jag ätit ungefär vad jag velat, ostbågar, glass, kakor, bullar och så förstås vanlig mat. Men jag har ätit onyttigt, då ökar jag mindre i vikt så varför skulle jag sluta äta ostbågar och bullar då?
Nåja, var riktigt trött när jag äntligen fick åka hemåt. Gick riktigt bra att köra pappas bil, bättre än den där hemska som mamma kör med, haha.
Måste komma ihåg sedan att fråga mamma hur hon hade det med socker när hon var gravid, för rådgivningsgumman menade att om mamma hade vad det nu än var så kan jag oxå ha det, HERREGUD haka upp sig på att jag EN gång hade socker i urinen! Jag hade ÄTIT lyxbitar kvällen innan och jag hade ätit något som hade mycket socker i sig på morgonen, det är normalt att det då kan finnas socker i urinen. GAAAAHHHH!!!!!

Fredag

Sitter hos mamma och pappa nu igen, 12 ska jag till rådgivning.
Är trött, fast jag just var riktigt pigg. Och hungrig är jag oxå, ännu. Så jag ska väl ta och se om jag hittar något jag orkar äta.
Ska låna pappas bil sen och åka hem. Tror jag :)


Torsdag

Mamma tyckte vi skulle åka ut och köra igår när hon kom hem, USCH vad hemsk renault är att köra med! Jobbigaste bilen jag någonsin kört med. KONSTIG. Hemsk. Nåja, det gick bra fast mamma tyckte att hon nästan var i diket och jag tyckte att folk kunde missta mig för att vara från England eller något, haha.
Nåja, sambon hämta mig och vi var en sväng till hans mammas och pappas och våran kattunge är bara för söt :) hoppas den kan äta "vanlig" mat snart så vi får hem den! Jag fick ta och köra hem sen och sambon tyckte det var lite kul då jag fråga om vi inte var hemma snart. Det är ju normalt inte de som kör som brukar fråga det, haha.
Idag blir det att åka till mammas och pappas igen och sova där tills imorgon, då lånar jag kanske pappas bil till söndag. Får se helt enkelt :)
Inatt var det omöjligt att sova. Det var nästan så jag hade lust att börja gråta för det gick verkligen inte. Jag var sur och sparkade väl till sambon några gånger då han låg i vägen. Riktigt jobbig natt, jag vill ju kunna sova. Vände mig från höger till vänster och testade att ligga på rygg och låg tillsist nästan på mage utan att jag kunde sova. Täcket hade jag överallt och ingenstans och kuddarna låg här och där men det gick bara inte att sova. Nåja, bara 53 dagar kvar till BF, så snart kan jag sova sålänge bebis sover, hoppas bebis sover någon gång då oxå.

WIHUU!!

Var ju och körde upp idag. Var beredd att inte få körkortet för såhär dåligt har det ALDRIG förr gått när jag kört! Min "perfekta"(bilskolläraren sa så) parkering, att backa in i en ruta, SKET sig! Och jag fick käringstopp och kopplingen var helt sjuk den "klickade" varje gång man släppte upp den. Körde med en bil jag aldrig kört med förr, visserligen precis lika som den jag brukar köra med. Och en sväng blev helt sjuk riktig päronsväng. Och allting tyckte jag att gick dåligt, men tydligen så är dåligt för mig ändå tillräckligt bra för att få körkort. Jag har körkort!! WOW! Haha, men gubben jag körde med var riktigt rolig han :) fick veta att han har två barn, egentligen tre men det ena är ett misstag från när han var ung och dum och sånt händer ju lätt vad jag vet, haha. Och han tyckte annars jag var duktig på att lösa "problem" själv och jag är lugn och kör säkert, och jättebra att kolla "lätt trafik". Min annars så bra backstart var dålig, den var jag lite missnöjd över oxå men han var nöjd. Så jag är skitnöjd över att ha körkort.
Storasyrran hämtade mig när jag var klar och vi tog med hunden ut på en promenix så vi var och hälsa på mormor och morfar, och jag är ännu riktigt fascinerad av de där söta och speciella "tossorna" som mormor brukar sticka, jag vill lära mig. Haha, om jag någonsin lär mig dem så kommer jag nog bara att sitta och sticka dem hela tiden. Kommer ha alltför många av dem då. Men då slipper man frysa om fötterna :) fick lära mig något oxå, gymnasie är faktiskt bra att gå i, även fast man inte får någon utbildning och fastän det är så mycket läsande. Men om man sedan ska fixa någon högre utbildning behöver man inte göra högskoleprov, vilket man måste om man gått i t.ex. yrkesskola.
Nåja, väntar som bäst på att sambon ska hämta mig och så håller jag tummarna att jag inte behöver köra hem för jag är slut efter att ha varit ute och gå, haha. Men det är faktiskt tungt med en stor mage när man svettas hela tiden.

Onsdag

Idag ska jag åka hem :) ska bli skönt.
Väntar som bäst på att pappa ska komma efter mig, ska till staden en stund och sen ska storasyrran köra mig till mammas och pappas tbx. Sambon slutar tre så runt halv fem borde han ha kommit hit så då är det bara för mig att åka hem igen :) eller vi ska och handla först. Mjölk. Ibland dricker vi sjukt mycket mjölk och ibland nästan inget alls.
Kommer kanske tbx hit imorgon, så vad är det egentligen för vits att åka hem? :O Nåja, fredag blir det iaf rådgivning. Första gången jag ska åka dit utan sambon.
Nåja, snart är pappa här så jag ska sticka iväg och borsta håret och tänderna :)

Det där med att vara gravid

Även fast jag tycker det e smått mysigt att vara gravid och jag inte haft några som helst problem och jag skulle kunna tänka mig att vara gravid flera gånger så tycker jag det börjar räcka nu. Jag vill ha ut min bebis snart. Då slipper jag blodprov och att bli vägd hela tiden, jag slipper höra att jag måste äta det och får inte äta det och jag går upp för mycket och det är dåligt att gå ner och allt där emellan. Men framför allt så får jag se min bebis, ha bebis nära mig istället för inuti mig.
Och ännu väntar jag bara på att bli nervös eller något, bebisen ska ju ut någon gång så jag borde väl vara nervös. Men nej, inte ännu. Känns lite konstigt att vänta på att jag ska bli nervös, men då vet jag att jag fattat att jag faktiskt ska föda barn.
Och jag väntar ännu lite på att jag ska få halsbränna eller något. Jag har druckit kaffe och te hela graviditeten och jag har inte drabbast av halsbränna, min kropp måste tåla sjukt mycket fast jag är gravid. Det är tufft.
Bebis har inte riktigt velat sparka något nu när jag är hos mamma och pappa, varför vet jag inte. Ibland rör h*n lite på sig men inga sparkar kommer. Kan slå med handen eller röra på baken och så sträcker h*n på sig så mycket att huvudet trycker på pissblåsan och baken trycker på lungorna, då är det svårt att andas, nästan så jag blir svimfärdig av det. Tänk att bebis är så stor att h*n kan trycka på min pissblåsa och lungorna på samma gång, hehe :) stor och fin bebis, som snart kommer ut och behöver mig och sambon mer än något annat :)

Glutenfria muffins

Min pappa är glutenintolerant, så när jag ändå är här så har jag passat på att baka idag. Har en kladdkaka i ugnen just nu och har redan bakat glutenfria muffins som blev skitgoda för att vara glutenfria.
Recept:

2 ägg
3 dl glutenfritt mjöl
2 dl socker
50 gr smör
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver

Ta fram två bunkar, häll äggvitorna i den ena bunken och äggulorna i den andra. Häll i sockret i bunken med äggulor och rör om tills sockret och äggulorna är sammanrörda.
Blanda bakpulvret med mjölet och häll i det med ägg- och sockerblandningen. Smält smöret.

Växla med att hälla i smöret och mjölken medan du rör om.

Smeten ska bli tjockare än vanlig muffinssmet, sen ska du vispa äggvitorna till hårt skum och röra försiktigt ned det i muffinsmeten.
Häll upp i formar och sätt in i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.


Måndag

Är hemma hos mamma och pappa nu, har sovit här inatt och ska sova enda till onsdag, åtminstone.
Övningskörde sista gången idag och det gick skitbra. Bilskolläraren sa att jag kommer klara uppkörningen perfekt bara jag kör som jag gjorde idag, jag är lungn och uppmärksam i trafiken så det e väl bra :)
Fick ringa och byta dag när jag ska till rådgivningen, så på fredag blir det att åka dit då.
Har kokat kaffe åt mig så ska sticka iväg och dricka det nu :)

Vecka 33

8 veckor kvar till BF!


Bebisen

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

 

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

 

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

 

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

 

Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika, du kan läsa om tips för förlossningsbrev här.


Test

Bara för att se hur väl det kan stämma så har jag gjort ett test. Lite svårt att svara på frågorna bara då min kropp ändras, både formen på magen, huden och benen och bebis hjärtslag slår olika varje gång.

1. Titta ner FLICKA och POJKE(magen ändrar utseende nästan hela tiden, beror på hur bebis ligger)
Enklaste sättet är att bara ta en titt söderöver: Är magen låg väntar du en pojke, är magen hög blir det en tjej.

2. Räkna hjärtslag FLICKA och POJKE(hjärtat slår olika)
Nästa gång barnmorskan lyssnar på din bebis hjärtslag så lyssna lite extra nog på vad hon säger. Har bebisen en hjärtfrekvens på 140+ slag per minut är det ett litet flickhjärta som slår. Är hjärtfrekvensen på under 140 slag per minut är det ett killhjärta.

3. Godisgris? POJKE
Har du fått ett omättligt sug efter surt och salt? Då väntar du en pojke. Om du istället bara måste ha glass var och varannan dag så blir det en flicka.

4. Indiansk visdom FLICKA
Enligt en legend om Maya-indianerna kunde de förutsäga könet på barnet genom moderns ålder. Jämför din ålder det år du blev gravid med årtalet då du blev gravid. Är båda jämna eller udda blir det en flicka, är en jämn och en udda blir det en pojke.

5. Fet och finnig POJKE och FLICKA
Får du tillbaka din värsta tonårshy under graviditeten med finnar och fet hud? Då ruvar du på en flicka. Enligt myten så stjäl bebisflickan sin mammas skönhet?

6. Ringlekar
Knyt en tråd i en ring, till exempel din vigselring. Låt ringen hänga framför magen. Om ringen snurrar i en cirkel blir det en pojke, om den pendlar fram och tillbaka gömmer sig en flicka i magen.

7. Bosatt över toastolen? POJKE(mamma mådde inte heller dåligt och hon har bara fått flickor så det är nog bara bullshit)
Led du av illamående hela första trimestern - eller kanske fortfarande? Då tyder det på att en liten tjej kommer att titta ut. Slapp du morgonillamående lär det bli en kille.

8. Det hänger på benen FLICKA och POJKE
Har du tjocka och svullna ben så blir det en pojke. Har du istället tunna och smala ben så blir det en flicka.

9. Kolla sängläget POJKE
Om du tycker det är skönast att ligga på vänster sida väntar du en pojke, föredrar du höger sida blir det en flicka.

10. Kinesiska befruktningskalendern POJKE
Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen. http://www.familjeliv.se/Vantar_barn/Kalender/flicka-eller-pojke.php

Alltså antingen är bebis hermafrodit eller så har jag en onormal graviditet eller så är det bara för att man inte kan veta vad en bebis är för kön beroende på hur en graviditet ändrar en. Jag tror inte man kan se på en gravid person vad bebisen har för kön eller beroende på hur bebisens hjärta slår, för isåfall skulle jag faktiskt få en hermafrodit :)


Fredag

Klarade teoriprovet! Bara uppkörningen kvar då :) Var lite problem när vi kom till besiktningsstationen, en gubbe fråga om jag skulle skriva och jag sa ja. Jahapp, han trodde jag var någon annan och var lite sur då personen han trodde jag var skulle skriva 08:45, jag skulle skriva 09:30. Och jag visade honom att jag hade fått tiden 09:30 men han sa att de hade skrivit fel åt mig och jag ska åka till bilskolan och fixa ny tid och blablabla. Vi åkte inte så sen peka han i en bok på ett namn och sa att jag är verkligen försenad, men om jag hinner skriva på 12 minuter så får jag skriva, jag sa att det är inte mitt namn han pekar på. DÅ först gick det upp för honom att det faktiskt var jag som skulle skriva 09:30. Nåja, 20 över 9 började jag väl och så var jag klar innan 9:30, bara två slarvfel i text och två fel i bild, man fick ha 3 på text och 8 på bild så nöjd var jag allt :)
Fixade tid till att köra upp och åkte sen till sambons mammas och pappas, skulle släppa ut en katt men då stack katten som har ungar ut oxå så vi satt där en stund och väntade på att hon skulle dyka upp igen. Kattungarna har öppnat ögonen nu oxå :) tre små söta krabater är det. Hunden blev lite sur då jag höll i en kattunge, han vill nämnligen att man BARA ska klappa honom, haha. Morrade och var sur på mig. De har så sällskapssjuka djur, så man får inte riktigt sitta ifred. Katterna vill i famnen och de kommer i famnen, hunden vill att man bara ska klappa honom, inte katterna men sen är han oxå lite rädd för katterna, haha. Speciellt om de har kattungar som springer runt och leker hela tiden :)
När vi kom hem sov jag en stund, sambon diskade och lagade jättegod mat. Omelettrulle :) åt så jag trodde jag skulle spricka och nu vill jag bara ha mer. Funderar på att laga muffins och kanske en äppelpaj för att få tiden att gå.

Fejkade graviditeter och plättar

Det är så roligt med alla småungar som springer runt och låtsas att de är gravida, alla gör de samma misstag de är alltid gravid i vecka 2 eller tre och oftast så ska de få flickor vilket de redan vet när de är gravid i vecka 2-8, haha ;) hoppas iaf de växer upp snart för det är faktiskt omoget att gå runt och säga att man är gravid när man inte är det.
Annars så läste jag nåt väldigt... roligt? i veckans NU. Jag <3 skvallertidningar och jag läste att Kim Kardashian är gravid(hon har inte sagt det själv utan tidningen ANTAR det) för att det finns en bild då hon äter, och tydligen så drabbas man av cravings och får äta jättemycket och vad man vill när man är gravid. Det visste jag inte, eller ja cravings hade jag i början(ananas <3) men man får faktiskt inte äta hur mycket man vill när man är gravid, och de flesta(inte jag) brukar må dåligt i början och ha svårt att äta(inte jag). Och sen är det tydligen oxå ett tecken på att hon är gravid för att hon inte går med klackskor och det gör man tydligen inte när man är gravid för då får man ont i knäna. Jag lärde mig att det är för att man får dålig hållning och ryggproblem och det är dåligt för bäcken(eller om det var höfterna) om man har högklackade skor i senare delen av graviditeten. Det var nämnligen först förra veckan som rådgivningsgumman sa åt mig att jag ska sluta använda högklackat(jag använder inte högklackat och brukar inte göra det heller) nu för det är inte bra för rygg och blablabla.

Nåja, åt nyss plättar och jag tryckte i mig 6 st!!! Jag som knappt brukar få i mig två! Och sålänge plättarna skulle ner i min... mage? Så fick bebisen hicka och jag börja må lite dåligt, ätit för mycket har jag då allt gjort :) rådgivningsgumman skulle inte vara glad om hon fått höra att jag ätit 6 plättar på en gång + det är väl för sött för att jag ska få äta det enligt henne. Menmen, man lever bara en gång och jag tyckte jag måste få äta plättar då mamma gjorde mig sugen på plättar, länge sen jag åt plättar ändå. Plätt plätt plätt plätt plätt plätt plätt, sådär.
Har tryckt i mig en burk med sorbet kaktus citron sålänge jag övade på ajokaista, och jag hade faktiskt en smart orsak till varför jag åt det. Haha, ni vet det är ju glass, glass är kallt och det betyder då att om jag får kallt om huvudet när jag ska göra teoriprovet så minns jag ändå, för jag åt glass som är kall, hahahaha. Nej ursäkta men jag är uttråkad.

Torsdag

Och bara 60 dagar kvar till BF :)
Hade min näst sista körlektion idag, blev låtsasuppkörning och tur att det bara var på låtsas, hade annars blivit underkänd. Parkering och backstart var perfekt, men hon tyckte jag börjar blinka försent fast enligt mig själv börjar jag i tid. Jag stannade inte för tre, fyra fotgängare just för att jag inte såg dem eller jag hade för hård fart, de var inte ens påväg över heller. Så glömde jag att stanna när en bil hade parkerat på gågatan och bilskolläraren tyckte att jag inte stannade vid STOP-skylten fast jag stannade. Nåja, hoppas uppkörningen går bättre.
Har suttit och övat lite på ajokaista och det går väl sådär. Tur att man får ha fler än ett fel på textuppgifterna och fler än tre på bild, annars kommer jag ju aldrig att klara körkortet, haha. Jag har sån tur så får jag 1 eller 0 fel på textuppgiften så får jag 5 fel på bild, får jag 2 fel på bild får jag 2 eller tre på text. Haha :)
Annars så är jag supersugen på att göra en ny tatuering, men har bestämt mig att vänta till januari, då blir det ett år sedan den förra jag gjorde, tiden går snabbt :)

Det är en sånhär bil jag kör med i bilskolan. Men förhoppningsvis bara två gånger jag ännu måste köra med den! Körde med en annan till en början, den tyckte jag bättre om och den var bensin allting gick bättre med den.

Onsdag

Förklarar denna dag härmed för skitdag. Tungt och jobbigt redan från morgonen och verkar inte bli bättre.
Sov dåligt och arg hela natten. Sambon kan inte hållas på sin sida och jag behöver mycket plats för att kunna sova hela natten utan att vakna varje timme.
Steg upp runt 8 och åkte iväg till staden, fixade tid att övningköra imorgon och sen även en tid att skriva körkortet. Fick veta att sambon inte kan komma med till rådgivning nästa vecka och hur ska jag slippa dit då?! Hon frågade om tiden passade och jag sa ingenting, sambon har alltid fått säga om tiden passar och jovisst, det passar sa han. Jaja, passar? Nejdå, hur ska jag slippa dit och hem? Det är ju hur långt bort som helst!
Han har gjort mig så arg nu att jag vill hem till mamma. Bo där en stund tills allt känns bättre. Blir faktiskt smått deprimerad av att vara här.

Tisdag

Har varit ut och gå en sväng idag. Får nog ta och jaga lite älgflugor resten av dagen då sambon var ut och skulle plocka bär och se om han hittade något att skjuta. Fick ett skratt sen när han kom hem, stackaren :)
Han hade även några älgflugor på sig och jag hatar de små krypen så mycket. Jag är t.o.m rädd för dem så när jag upptäckte att jag hade fått en på foten trodde jag att jag skulle skita på mig. USCH! Och de är ju omöjliga att få livet av... Små äckliga kräk.
Jag antar jag får försöka mig på att diska, det är något som blivit omöjligt för mig att göra vilket inte sambon tycks förstå. Jag svettas och får en massa sammandragningar, snurrig i huvudet och det gör då så jag blir arg och ledsen, jobbigt att inte kunna göra något då jag varit van med att jag kan göra saker och istället inte orkar.
Nåja, klart att sambon inte förstår men han borde ju se. Han kanske bara inte bryr sig. Blev riktigt sur på honom igår oxå då han är bergsäker på att det gör ondare för en kille att bli sparkad mellan benen än det gör att föda barn. Hade lust att ringa mamma och gråta lite åt henne då men jag vill inte gråta över en sådan liten sak, haha :) Nä, men jag blev riktigt sur och förbannad. Hade lust att säga åt honom att han inte får vara med sen när bebisen ska ut men visste att det var bäst att hålla tyst för jag skulle ändå ångra mig efter någon timme :)


Måndag

Slog mig nyss, jag ska bli mamma! För att vara ärlig så trodde jag aldrig att jag skulle bli det, det är något jag inte kunde tänka mig som. Men se, en olycka händer så lätt och detta är nog den bästa olycka som någonsin kommer hända mig :) Börjar längta riktigt mycket nu, kan det bara inte vara november nu? Nåja, tiden har hittills gått så snabbt så dehär veckorna går nog snabbt de oxå :)
Var ut på en liten promenad idag, men blev inte alls långt. Min höft började säga ifrån, annars brukar det vara så att det blir obehagligt då det känns som att bebisen skulle kunna ramla ut, ser säkert kul ut då jag får gå och "hålla upp" magen, haha.
Annars så har det börjat gå bättre att sova igen, men istället har jag ont överallt. Ryggen är värst och sen tycker jag att jag får sammandragningar hela tiden. Men det hör ju till, kroppen börjar förbereda sig på att få ut bebisen så småningom :) Väntar som bäst på att jag ska bli nervös eller något så jag börjar förstå att jag faktiskt kan bli mamma när som helst.
Bebisen har blivit riktigt, riktigt vild igen och jag <3 det :) Saknade faktiskt de där sparkarna som gör så hela magen hoppar :) fick nästan en katt på mig då bebis började sparka när en katt stirrade på min mage, haha :)
Sambon slutar 23 ikväll så jag ska se vad allt jag orkar med att göra nu, kroppen säger till så snabbt så jag kan ju nästan inte göra något. Speciellt inte sätta på mig byxor, strumpor och skor.


<3
Fattade först förra veckan hur folk kan ha fått nedre käken som långfinger/hand, sambon visade åt mig och det tog nog bra länge innan jag förstod x)

Vecka 32



Bebisen

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

 

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

 

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

 

Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

 

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

 

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.


9 veckor kvar nu då :) jag längtar så mycket!
Haha, upptäckte att jag är ju mycket större än jag trodde jag var, inte konstigt att bristningarna börjar komma. Lite synd bara att de börjar komma på tatueringen, jag som hade tänkt ut ett ställe dit jag trodde att bristningarna inte skulle komma, haha.
Annars så läste jag att jag har ju inte gått upp så mycket mer än "normalt" hoppas bara att viktökningen minskar lite.
Ont i ryggen och bäcken har jag fått, nästan som att det kom under en natt, haha.
Halsbränna har jag endast haft en enda gång under hela graviditeten fast jag dricker kaffe och te, sen så kan jag äta nästan hur mycket som helst. Känns som att jag skulle gå som en anka men så stor mage jag har tycker jag att jag kan få göra det :)

Söndag

Hade besök av mamma, pappa, farmor och faster idag. Fick lite saker och fick undanplockat lite babykläder. Mamma och farmor fixade oxå nåt tyg som är runt babyns säng som jag inte hade förstått hur det skulle vara.
Och egentligen har jag inte gjort något alls idag, skönt så :)
Ska ta och tvätta kläder sedan imorgon och då går jag även in i vecka 32, haha det börjar närma sig :D

Lördag

Kan nu konstatera att jag börjat få svårt att sova. Ännu 5 imorse låg jag vaken och förbannad. 05.39 steg sambon upp och åkte sen iväg för att jobba. Och först då ungefär så sov jag, vakna sedan runt 9 och är ännu på dåligt humör. Men nåja, det är sånt som hör till så bara att bita ihop. Fick ju även höra igår att jag får inte sova på rygg för det kommer att kännas obehagligt för både mig och bebisen men eftersom jag inte märkt av att det skulle vara obehagligt så tänker jag ligga och sova på rygg sånlänge det känns bra.
Var och besöka mamma och pappa igår, mamma kallade bebisen för Algot och Vilgot, ändrades snabbt från Isabella, haha :) Och nej, vi vet inte vad bebisen är för kön och jag tror verkligen inte vi kommer att ta reda på det heller. Lillasyrran hade bakat en kladdkaka och jag förstår inte ännu att hon faktiskt brukar baka, hon ville ju aldrig förr. Jätteduktig är hon oxå, så jag får kanske inse att hon inte är någon liten bebis mera, hahaha :)
Sambon tyckte att jag skulle ta och städa idag, men jag skulle verkligen inte alls ha någon ork eller lust med det. Att diska känns ju ungefär som att springa maraton nuför tiden så att städa är väl då ännu jobbigare? Och då är jag ännu till förkyld och har tungt att andas annars oxå så jag lär få ta paus var femte minut eller något. Nåja, får försöka. Tror jag ska äta lite nu innan bara.


Rådgivningsbesök vecka 31

Dagens rådgivningsbesök var nog bara en enda plåga. Hade gått upp 1050g/vecka fastän jag åt mindre som rådgivningsgumman hade sagt och hon bara klagade och tillsist kom hon på att fråga hur jag äter. Nej, då skulle jag öka mitt ätande, jag äter för lite vilket gör att jag går lättare upp i vikt. Hon frågade om jag hade ont i ryggen eller höfterna och jag sa att på kvällarna brukar jag få lite spänd rygg, hon sa att jag skulle använda nåt bälte som jag inte känner att jag behöver. Jag hade socker i urinen så hon testade mitt blodsocker som var fullt normalt.
Hon klagade på att jag äter för mycket sött och jag ska dra ner på mitt bullaätande, sen frågade hon om jag äter mycket sött. NEJ det gör jag inte! Jag får inte heller salta min mat. Jag ska äta mindre men oftare. Hon frågade inte ens hur mycket jag äter.
Och av denna dag kom jag fram till varför hon klagar så på mig. Jag är ung, hon tycker jag är för ung och hon tror inte man kan klara av ett barn när man är ung. Så med denna dag blev det bestämt, jag ska byta rådgivning. Det är INTE okej att hon sitter och klagar på mig på allt jag gör och inte gör och sen att hon med jämna mellanrum stirrar surt på sambon. Jag var så nära att gråta när vi kom hem, allt jag hade i huvudet var att jag måste gå ner i vikt. Herregud, gå ner i vikt? Jag är gravid! Jag ska gå upp i vikt. Räknade ut att jag ökat 13.5kg sedan jag blev gravid. Men vet ni vad, vad spelar det för roll? Min kropp mår bra och min bebis mår bra, den där rådgivningsgumman får mig ju ledsen men snart kan jag skita i henne. Jag slipper henne helt.
Annars så slog bebis hjärta fint, runt 144 och bebis passade på att ge gumman en fet spark. Synd bara att den inte gjorde ont åt henne.
Mitt HB hade stigit från 107 till 109 och mitt blodtryck låg på 110/60.

Onsdag

Fick ett samtal i förrgår så den 4:e oktober är det dags för förberedande kurs och sen två veckor senare ska det fixas ett BB besök, jag antar det närmar sig november snabbt :) och i oktober ska jag oxå sova hos mamma och pappa när de ska på resa, lillasyrran är konstig och vill inte med till Kreta!! Skulle jag bara inte vara så tjock... Haha :)
Igår var vi och hälsa på mamma och pappa, vi hade varit till staden innan och köpt två roskisar, en tvättkorg och pepparmintssmak så idag ska jag baka lyxbitar :) mamma passade på att klippa mitt hår, så det mår nu lite bättre då det där värsta nötta kom bort och så fick jag låna en tröja av lillasyrran, enda till november får jag ha den.
Nåja, får väl börja aktivera mig med mitt lyxbitslagande nu då så det är klart innan sambon vaknar :)

Vecka 31


Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

 

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

 

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

 

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

 

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.


Börjar bli klart

Snart är det ju bara själva bebisen som fattas :) plockade lite just så alla kläderna som var torra är på sina platser nu, och snart ryms det inte mera kläder, haha :D borde plocka ner lakanen och vika dem oxå men de får vänta tills imorgon då sambon sover, han jobbar natt(23-07)
På tal om imorgon, då är det bara 10 veckor kvar till BF! Misstänker dock bebisen kommer tidigare, sambon tror 15:e november och jag tror 17:e november, min mamma tror bebisen kommer stanna kvar lite längre än 21 november tror jag hon sa.
Men konstigt nog så är jag inte ett dugg nervös, rädd eller spänd. Innan det bara var 100 dagar kvar var jag ju nervös hela tiden, haha. Men nu, inte alls. Egentligen så tror jag att mamma är mer spänd än jag någonsin varit, och jag som oxå trodde att tiden skulle gå jättelångsamt, jag har nämnligen alltid fått höra att när man är gravid går tiden så LÅNGSAMT, men jag tycker det går jättesnabbt, snart kommer ju bebisen ut oxå. Känns konstigt egentligen, jag ska bli mamma! JAG? Och tänk att jag är mammaledig. Var nog bra att jag slutade i torsdags, har en sån obehaglig känsla på kvällarna, känns nämnligen som att bebisen skulle sjunka så långt ner att h*n kan ramla ut, haha. Och mensvärkliknande smärta får jag ibland. Nåja, på fredag ska jag till rådgivning så då kan jag fråga varför det känns så :) och då ska oxå min BB-lapp inlämnas :)
Lilla bebisen lever på riktigt mycket nu nu, h*n har oxå hickat några ggr idag, en gång så ordentligt att jag trodde hela magen skulle hoppa iväg :)
Nu när jag väntar på att idol ska börja så ska jag ta och värma upp lite mat, börjar bli hungrig.

Söndag

Varit och hälsat på sambons mamma igår och idag, fick hem några recept oxå så det ska testas något nytt sen :)
Var efter sambons skrivbord idag så laptopen ska dit ist för att ligga på soffbordet. Upptäckte oxå att en gammal bekant tydligen oxå bor i detta radhus, det kunde jag aldrig tro fastän jag misstänkte att han brukar vara och hälsa på någon då hans fina bil brukar stå på parkeringen lite nu som då.
Igår var annars bebis väldigt vild, satt länge och tittade på sparkarna och idag har bebis varit vild oxå, skönt då h*n börjar bli som h*n var innan jag började skolan :)
Fått tvättat två maskiner med lakan och bebiskläder, mer ska ännu tvättas men måste vänta tills allt torkat, vi har nämnligen inga fler ställen att hänga upp på. Har även fått bäddat bebisens säng klart nu och gått igenom alla kläderna. De flesta får nog vänta ett tag för storlek 90 är nog för stor för bebis en bra tid ännu :)

Fredag

Och idag är det min och sambons 10månaders dag, haha :)
I onsdags var jag ju och köra igen, skulle lära mig att fickparkera men det tog ungefär hela lektionen att hitta en plats som var "tillräckligt bra", enligt bilskolläraren, för att backa in. Hittade ju en plats som fick duga tillsist och jag backade lite, allt gick jättebra faktiskt. Och sen började jag få en massa käringstopp, för bilskolläraren höll in bromsen utan att hon ens visste om det. Många käringstopp senare hade jag äntligen fått parkerat och fick köra tbx till bilskolan, bilskolläraren var för en gångs skull nöjd med mig, SKÖNT!
Vi gjorde oxå klart bröllopstårtorna i onsdags, måste säga att sann kärlek tårtan är inte så god, smakar för mycket vitchoklad och det är helt enkelt för sött. Läraren kunde ju inte heller förstå när man sa åt honom att "det räcker" när han skulle hjälpa till att dekorera. Han kan väl låta eleverna göra något själv oxå om man ändå får "laga som man vill". Dum dum dum. Nåja, tårtorna blev klara och vi fick väl vara nöjda då fastän de nog inte riktigt var dekorerade som vi ville men men. Fick oxå veta att jag skulle fylla i en lapp, och det sa han dagen innan jag slutade! Hon jag skulle till för att fylla i var ju borta då! Och även igår, då jag var sista dagen.
Efter skolan satt jag på café med två klasskompisar och sen köpte jag pyjamas åt bebisen :) sen så körde jag ju och så kom sambon och hämtade mig så åkte vi och köpa sköljmedel, han köpte nämnligen inte det när jag hade honom att åka och köpa tvättmedel. Jag köpte även två nappar åt bebisen och tänker inte köpa fler innan bebisen är född och jag får se ifall h*n tar nappen :)
Åkte sen och hälsa på sambons familj, vi åt där och fick ännu en hel massa kläder så bebis lär inte ha brist på kläder iaf, haha :D

Igår var det då sista skoldagen för mig, hade teori. Då förstod läraren inte "kan du vänta" eller "prata inte när vi ska skriva" och än en gång blev det att man skulle ha kunnat skicka honom långt därifrån. Tycker så synd om min klass som måste stå ut med honom ännu...
Blev så att vi sista lektionen då fick göra marsipanfigurer(frukter) och då kom min kusin och hälsa på så jag missade de sista frukterna, det var jag inte så glad över det var ju ändå sista dagen och jag ville göra lika mycket som de andra. Bebis fick en mjukishund av henne och den hunden var verkligen riktigt mjuk.
Sambon hämta mig sen när vi slutade och så åkte vi och hälsa på mamma och pappa. Vi åt där och så kom storasyster och hennes sambo och tillsist kom lillasyrran hem oxå, första gången på riktigt länge som hela familjen var samlade :)
Och idag skickade sambon och väckte mig 9 så jag skulle vara vaken ifall gubbarna kommer hit och ska byta nåt filter eller vad det nu än var :)

..

Gick inte bra att köra idag heller. Höll tydligen på att köra i en parkerad bil vilket jag inte riktigt höll med om, jag var nog så pass långt ifrån den att jag skulle ha kunnat köra bra förbi den utan att köra i den. Jag var för trött för att riktigt fatta vad som hände runt mig så jag blev riktigt rädd då bilskolläraren bromsade. Hon tycker jag kör för långt åt höger och borde köra mera mot mitten, men jag vill inte krocka och kör så som jag känner mig säker, inte för långt åt höger och inte för långt åt vänster.
Nåja, nu är jag så trött och slut att jag bara skulle ha lust att gå och sova, men ska duscha och titta på idol innan jag får sova. SUCK.

Tisdag

Blev en hemmadag för mig. Hade jobbiga sammandragningar hela kvällen igår så det var inte så kul, sen så missar jag bara något föredrag om hur det kommer vara efter trean eller något sådant så det tyckte jag inte heller jag hade någon nytta av.
Klockan 17 ska jag och köra så ska se om vi hinner så jag slipper och ta passfoton innan och kanske köpa tvättmedel så jag kan börja tvätta bebisen kläder och lakan. Vill börja kunna sätta kläderna i lådorna nu så de inte ligger i mammalådan och tar plats :)

Måndag

Började på med att göra bröllopstårta idag då. Gick mycket bättre än det gått någon annan dag under denna tid, för läraren stod inte och sa vad vi skulle göra hela tiden.
Meddelade oxå åt läraren att jag slutar redan på torsdag, det är för tungt för mig och har idag gått med sammandragningar så gott som hela dagen.
Efter skolan firade jag vecka 30 med att köpa tre par byxor åt bebisen. Första jag köper åt bebisen :) Köpte oxå nåt grafittinagellack :)
Klockan 16 hade jag körlektion till klockan 18, körde i Kokkola och det gick skitdåligt! Var trött, hade sammandragningar och orkade bara inte. Imorgon blir det att köra från 17-18 och på onsdag 16-17. Tungt med både skola och bilskola och att vara gravid. Men det är väl så det ska vara :)

Köpte dessa byxor, lite tjockare än alla de tunna jag fick med mammalådan :)


Vecka 30


Bebisen

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta.

 

Bebisen rör sig mycket och du kan antagligen känna många rörelser under dagen. Varje bebis har sin egen dygnsrytm och med tiden lär du dig känna igen dem. Vissa perioder med rörelse bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du kontakta MVC eller din läkare. Sannolikt mår bebisen alldeles utmärkt men det skadar inte att kolla upp.

 

Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.

 

Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.

 

Du

Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.


Söndag

Haft mamma, pappa, lillasyster, mormor och morfar på besök idag :) så bebisens säng kom hit och en låda med mer kläder. De flesta i större storlekar så det tar en stund innan bebis kan ha dem.
Pappa hittade bärselen de hade förr så den fick komma med hem och en sitter kommer sen när den e tvättad.
Snart är det ju bara bebisen som fattas. Kom även fram till att jag borde nog vara gravid två år i sträck innan jag kan fatta att jag är gravid och ha bebis minst 10 år innan jag kan förstå att jag faktiskt har en bebis, haha.

Fredag

Insåg nyss att jag är höggravid. Haha, jag? Känner mig inte ens gravid. Det är lite skrämmande hur snabbt tiden egentligen gått, det är bara 80 dagar kvar till BF! Jag stod ju nyss och titta på det där positiva testet och kände paniken komma. Hur kan tiden ha gått så snabbt? Det var ju faktiskt för exakt 24 veckor sedan :)
Nåja, jag antar att jag ska tycka allting är för tungt och sova hela tiden ungefär och gunga fram istället för att gå, så har jag alltid tänkt mig att höggravida är, haha :)
Skulle och ta passfoton idag men det var stängt så får fixa det nån annan dag istället. Har ätit kebab och franska och kollat TV, har riktigt tråkigt och väntar på att klockan ska bli 22 så sambon slutar.
Har annars märkt att bebis nästan aldrig sparkar de dagar jag är i skolan, varken innan jag ska till skolan, när jag är i skolan eller när jag kommit hem. Känns inte så bra när bebis inte är som h*n brukar när jag är i skolan. Nu lever h*n ju på precis som h*n brukar :)

Torsdag

Första september idag då, sista skoldagen för denna vecka var idag - SKÖNT!! Bara 12 skoldagar kvar, 21 hela dagar. Tills jag slutar skolan då :) ska bli så skönt för jag blir verkligen galen på våran lärare.
Igår gjorde jag och Irina klart våran krokan och lärarens "superbra" fejksmajl var på. Kul att han är så dålig på att ljuga. Nåja, han sa sen att vi fick hitta på egna bakelser, men de skulle ha chokladmousse istället för grädde... Och så skulle de ha aprikossylt... Och vit marsipan som vi sen skulle ringla choklad över och sen pudra på både kakaopulver och florsocker. Alltså, VI skulle hitta på själv men han sa exakt vad det skulle vara för fyllningar och hur de skulle se ut. De såg som tur bättre ut än dedär äckliga dammsugarna vi oxå "fick välja" hur de skulle se ut...
Idag hade vi teori hela dagen, USCH!! Höra på den där gubben hela långa dagen. När han börja babbla om de där förbannade bröllopstårtorna och sa att vi skulle hitta på en själv och presentera inför klassen. Alltså ungefär hur vi vill att våran bröllopstårta ska se ut ungefär. För det första, jag tycker inte om bröllop, jag är inte det minsta intresserad av bröllopstårtor och jag vill verkligen inte gifta mig och jag kommer inte jobba som konditor någonsin i hela mitt liv för det är sjukt ointressant och jag slapp inte in på någon annan linje och jag fortsatte efter ettan för att vi hade världens bästa lärare på ettan! Nåja, jag ville inte göra nåt men jodå, jag var tvungen. Var berädd att säga åt gubben att JAG VILL INTE, jag kommer inte bli konditor för jag VILL INTE! Och jag tänker sluta nu DIREKT! Men nej, jag sa det inte. Bara några dagar kvar att plågas så. Kom på en enkel lösning, Tiina fick rita en tårta åt mig som jag sen bestämde att är en jordgubbstårta. Helt vanlig. Men med plastbrudpar överst, läraren fråga om det var det så då fick det vara så. Och hans superdåliga fejksmajl på. Måste ju bara njuta av att han tycker så skit om mig då jag inte är en kopia av min kusin.
Långt inlägg menmen. Jag är ännu arg på den där hemska läraren och jag har supertråkigt då sambon slutar först 23.
Och mamma, jag går ännu i skolan för din skull så du inte skulle tycka att jag bara sitter hemma på dagarna och inte gör något.

Våran krokan :)

Mammalådan :) nu får jag börja köpa kläder åt bebis, haha! Har för lite i de små storlekarna och har för lite i de större storlekarna och har bara två pyjamas :)

RSS 2.0