Tisdag

Rådgivningsgumman var på besök idag igen. Hon badade lilltösen och vägde henne, hon vägde 3640 och i fredags vägde hon 3580 så uppåt går det :)
Var en kort natt för oss inatt igen. Från 23-4 skrek hon. Sambon sov sedan från 4-7 och jag från 7-11. Så lite slut är jag idag.
Nu skriker lilltösen igen, ska bli blöjbyte och mat då.

En vecka

Tänk att det redan är en vecka sedan tösen föddes :)
Inatt hade stackaren ont i magen, låg och skrek och tryckte allt vad hon kunde men inget brak kom i blöjan. Från 1 till 7 skrek hon, sedan sov hon till 20 före 12. Jag och sambon fick inte sova så länge som tösen inte, 10 steg jag upp och skulle pissa i en burk som sambon skulle åka med till rådgivningen. Vid förlossningen tömde de min blåsa med någon konstig kanyl-liknande sak så det skulle kollas att jag inte hade fått några bakterier i blåsan.
Imorgon kommer rådgivningsgumman hit och ska väga bebisen.
Kom på att jag inte hann läsa om vecka 40, lilltösen föddes ju vecka 40+0. Jag som trodde jag ännu skulle få gå runt med stor mage.


Förlossningsberättelse

Lördagen 19.11 kändes det som att jag hade hemsk mensvärk, det var väl runt 11 och en liten bit av slemproppen gick. Jag tyckte "blääää" och tänkte inte mer på det. Åkte sedan till farmors och efter det till mammas och pappas. Jag hade en enda sammandragning under hela den tiden och det gjorde ONT.
Kom hem kanske runt 21 och lite senare fick jag värkar. Jag sa åt sambon att vi får väl en unge sedan på tisdag eller onsdag. Det var ungefär 6 minuter mellan värkarna men de höll bara på i ca en minut. Jag tog en panadol och försökte sova. Somnade runt 2 och vaknade 05.17 av en värk. Jag sa då åt sambon att det är nog först på onsdag eller torsdag som ungen ploppar ut men han var säker på att bebis skulle komma redan då på söndag.
Jag somnade om igen och vaknade sedan efter 9 och hade värkar. De kom med fyra minuters mellanrum och jag tog en panadol, jag duschade och stod och skaka på rumpan och gick runt i lägenheten. Resten av slemproppen släppte och det tyckte jag var riktigt "blääääääääääää!"
Sambon åkte till sina föräldrars för att ge dem min nyckel så de kunde mata katten sedan och för att titta på sin brors bil. Då kom värkarna med två-tre minuters mellanrum, men höll inte på så länge. Det gjorde inte alls så ont som jag hade förväntat mig så därför tog det en stund innan jag förstod att det faktiskt var värkar.
13.45 blev jag inskriven vid BB, 3cm öppen. Satt i badet en stund, tills jag trodde jag skulle pissa på mig. Då fick vi åka in i förlossningsrummet. Jag trodde då att ungen skulle ploppa ut 22.11 men sambon trodde nog det var 20.11 bebis skulle komma. Timmarna gick och värkarna blev lite jobbigare. Runt 18 var de så jobbiga att det inte fanns något mellanrum utan smärta. Jag fick värmedynor och en spruta i rumpan. Jag var väl öppen 4cm och det var något som var stramt så sprutan skulle dämpa smärtan lite och mjuka upp det där strama. Smärtlindrande var det verkligen inte. Barnmorskan skulle ha mig att sitta så hon kunde ta CTG kurva och värkarna var så kraftiga att de inte slapp helt med på kurvan. Hon fick ta och ställa om den sedan så de kom med.
Barnmorskan jag hade då var inte bra alls. Jag visste ju inget om smärtlindring och jag sa att jag tar vad jag får och hon erbjöd mig bara lustgas och värmedynor. Lustgasen gjorde allting värre, gjorde då så ont att jag låg och visste inte hur jag skulle kunna andas mig genom värkarna. Jag sa: "jag vill int na mejr! jag vill int va me!" Men inte kunde jag ju sticka därifrån och tro att bebis skulle komma ut på något annat sätt. Värkarna var så jobbiga att jag låg och frös så jag skakade.
Klockan 22.00 fick jag en ny barnmorska och då även epiduralbedövning, det bästa under hela förlossningen! Jag somnade då och var så lycklig. Kände ingen smärta utan de sammandragningar jag kände kittlades lite i nedre delen av magen.
Jag sov då till något före 00 och då klockan var 00 så gick vattnet. Kändes som att en hel sjö rann ut, riktigt kul kändes det fast det blev kallt. Värkarna började även kännas av då vattnet gick så jag fick lite mer bedövning.
Klockan 01.20 efter 16 timmar och 20 minuter med värkar fick jag börja krysta. Låg först på rygg medan sambon tryckte mitt huvud mot mitt bröst och jag skulle försöka krysta ut barnmorskans fingrar så jag fick kläm på hur jag skulle krysta. Fyfan vad ont det gjorde och vad jobbigt det var. Jag kände att jag inte skulle klara av det. En till barnmorska kom in och jag fick ligga på sidan och krysta, jag tyckte att inget hände och det gjorde så ONT! För ont för att jag skulle kunna gråta, för ont för att jag skulle kunna skrika. Jag sa bara att jag inte kommer att klara av det, de MÅSTE hjälpa mig! Fick svaret att "du klarar det, jag hjälper sen då jag kan."
Barnmorskan sa "oj, va myki hår" och jag kände mig förolämpad och tänkte nästan säga åt henne att hon kunde ju ha kläckt ur sig då innan att man borde sticka och vaxa sig då innan man ska föda. Tog länge innan jag förstod att det var bebis huvud som hon såg, haha.
Fick lägga mig på andra sidan och fortsätta krysta, blev bara värre och värre. Kändes som att jag gick sönder helt och hållet.
Fick lägga mig på rygg igen och fortsätta krysta. Sambon tryckte mitt huvud mot mitt bröst, den ena barnmorskan drog upp mitt ben, jag drog upp mitt andra ben och tog i allt vad jag hade. Då fick jag plötsligt inte krysta mera utan var tvungen att flåsa. Det var jobbigt, riktigt jobbigt. Jag såg ju huvudet och jag fick inte trycka ut ungen!! Sedan fick jag ÄNTLIGEN börja krysta lite smått igen och flåsa. Krysta och flåsa. Krysta och flåsa. Då kom hela huvudet ut och så krystade jag en gång till och då kom en sån skön känsla då hela kroppen kom ut.
Klockan var då 02.01 och jag sa "en flicka" och fick äntligen lägga mig ner igen. Jag fick upp lillflickan på magen, navelsträngen var för kort för att hon skulle slippa upp på mitt bröst.
Sambon klippte av navelstängen och jag låg och kände på våran skrikande flicka. Så fin och så mycket hår. Det finaste jag någonsin sett. Hon skrek så tårarna rann.
Nio minuter efter att bebis kommit ut kom moderkakan ut. Märkte det inte ens, men sambon sa att barnmorskan satt och drog i navelsträngen tills moderkakan kom ut.
Blev sedan sydd, flickan kom ut som superman så hon "rev" upp mig. 6-7stygn fick jag, gjorde ont att bli sydd mellan benen.
Den andra barnmorskan vägde och mätte flickan vår. 50cm och 3715. Helt perfekt. Hon fick 9-10-10 apgar poäng, perfekt liten flicka.
Jag och sambon fick något att äta och dricka medan barnmorskan klädde på flickan.
Innan vi fick åka in till avdelningen och vårat rum skulle jag duscha och det var ju inte alls mycket blod. Jag hade förväntat mig att det skulle vara mycket jobbigare att föda barn och att det skulle ha varit mera blod. Jag förlorade endast 4dl blod under hela förlossningen! Men minst sjuttielva liter rann ur mig när jag steg upp sedan morgonen efter.

Sista magen bilden, vecka 39+6

Jättefina kläder fick jag, haha.

Sambon fick bara fina skor.

Jag hade ont och det var en plåga att sitta.

:)

Så ny och fin :)


Lördag

Lillflickan är en bebis som e mycket lätt att ta hand om. Hon äter ibland men jättemycket, skiter nästan hela tiden och sover länge och mycket. Stort sugbehov så vi fick rådet av rådgivningsgumman att ge henne napp så hon inte suger sönder mina bröst helt och hållet.
Inatt var riktigt lätt, vaknade en gång under hela natten och då blev det blöjbyte, klädbyte och mat, så sov hon till 07.15, blöjbyte, klädbyte och mat och så sov hon till något före 12, blöjbyte, klädbyte och mat. Hon skiter så mycket att det ofta kommer genom.

Lillflickan nyser så fint.

Hemma :)

I måndags föddes våran lilla flicka, klockan 02.01. Hon vägde 3715gram och var 50cm lång. En snäll liten flicka som nästan bara sover :)

:)


Det gör faktiskt ont. Ska vänta på sambon nu så sticker vi till BB :) får se då om vi blir hemskickade eller får stanna.

Beräknad födsel

Firar BF med värkar med fyra minuters mellanrum, toppen.
Fick värkar redan inatt, då med sex minuters mellanrum men jag tog en panadol och lyckades somna efter två, vaknade 05.17 av en stark värk och så behövde jag kissa. Fyfan vilken plåga det var att stiga upp och gå och kissa, gjorde så ONT! Men fick sedan somnat om igen och vaknade runt 9, värkarna började då igen och jag har tagit en panadol och stått i duschen ett tag. Resten av slemproppen släppte så jag passade på att börja packa ner saker jag ska ha med till BB. Värkar är inte alls som jag trodde, jag trodde ju det skulle göra så ont att jag inte kan prata eller något alls så det tog länge innan jag förstod att det faktiskt var värkar.
Skickade iväg sambon till sina föräldrars med en nyckel hit så någon kan ta hand om Max och så skulle han och köpa mandariner och snickers åt mig :)
Ännu är jag inte ett dugg nervös, varför är jag inte nervös? Lite sur är jag ju för jag missar troligtvist Breaking Dawn :( får vänta tills det går att ladda ner den...


Lördag

Vaknade inatt av att det gjorde sjukt ont. Två gånger, sedan inget mer. Idag har jag haft några sammandragningar, inte alls många men istället har de gjort helt otroligt ont. Nästan så jag ville gråta.
Max har varit ut hela dagen och han var så snäll sedan när han kom in. Han har sovit på min mage.
Var och hälsa på farmor idag och åkte sedan till mammas och pappas. Åt mammas hemlagade pizza :)
Imorgonkväll har jag och sambon tänkt åka på bio och titta Breaking dawn, som jag väntat på den :)
Var riktigt skönt att vakna idag, sambon hade diskat och ingen katt som hoppade på mig.
Drömde inatt att jag blödde jättemycket och bebis skulle födas men jag var smal. När jag vaknade trodde jag först att jag blödde, drömmen var ändå så pass verklig.

Fredag

Sambon är hos sina föräldrars och bygger. Redan runt 9 imorse åkte han dit så jag skulle inte ens haft ork att åka dit, alldeles förtidigt :)
Vaknade runt 12 då mamma ringde, Max bet mig i baken och rev mig på låret. Dum katt. Och så fixa jag nyponsoppa åt mig och nu svettas jag som en gris. Det är ju nästan lika hemskt som i somras! Jag lovar, jag kokar eller något.
Fick slänga ut katten då han började klättra i lakan jag har på tork och sedan bet mig när jag skulle ta bort honom. Men han behövde inte vara ut länge, men har på känn att han snart flyger ut igen.
Finns en massa disk, men jag ORKAR INTE. Skåpen jag inte får torka ur är ännu inte urtorkade, funderade riktigt på att göra det men jag orkar inte stå så länge.
Mina sammandragningar har minskat, har bara haft en enda idag och vid denna tid brukar jag ha haft långt över 10. Nåja, mamma sa att det brukar bli så så jag bryr mig egentligen inte ens. Sambon får nog ingen unge denna helg inte. Blir nog igångsatt om 12 dagar, menmen. Ut kommer ju ungen hur som helst :)
Nu är det gubbar här utanför och sågar något. SUCK! Tycker inte om att bo i lägenhet :( katten blev iaf så rädd att han stack iväg och gömde sig i skrivbordet, haha tänk om han skulle vara ute!

Suck

Sambon var snäll och klagade inte på att han sov för länge och att jag inte väckte honom, skönt!
Han slängde ut alla mattor och dammsugade och jag tvättade golvet och sopade. Det kan inte finnas någon person som är sämre än sambon på att dammsuga! Nåja, han gjorde det iaf. Han lagade oxå mat och stökade ner i hela köket. Själv har jag gått runt och bölat för mig själv hela dagen, ont, tungt och sambon är bara jobbig då han är så slarvig. Jag tror inte ens jag pratat riktigt med honom idag, jag har varit så arg och ledsen. Den där katten har fått flyga ut några gånger och misstänker det kan bli fler gånger, jag är på så otroligt dåligt humör. Tror jag ska ta och hoppa i duschen och böla lite till, eller så väntar jag tills sambon åker till jobbet.
Imorgon hade han tänkt att vi skulle åka till hans föräldrars, för han ska bygga något där. JOVISST vad ska JAG göra?! Han kan nog ta och glömma att jag följer med. Vi har inte varit hos hans föräldrars så mycket så jag känner mig bara obekväm där och att sitta där inne, själv med hans mamma är inte något jag ser fram emot. Finns inget att prata om, finns inget att göra. Jag stannar hellre hemma och gråter lite till.

Tråk

Passade på att diska, blev galen på katten. Stod och tänkte hemska tankar om sambon. Han sover ännu, väcker jag honom blir han sur för att jag inte väckte honom tidigare och sedan kommer han klaga på att jag väckte honom, låter jag bli att väcka honom klagar han på att jag inte väckte honom. Och jag kommer få höra resten av dagen att hans dag är förstörd, han är dålig och blablabla bara för att jag inte väckte honom.
Jag vill inte vara här nu, jag har ont, jag mår dåligt och jag är ledsen. Jag vill inte vara gravid mera, det gör ont och jag känner inte igen mig själv. Bebis ligger och trycker till någon nerv lite nu som då, det gör hemskt ont. Mina fötter är stora som jag vet inte vad. Jag får inte ens på mig leggings för jag har blivit så otroligt bred och bredare blir jag. Då är det inte vätska, fett eller muskler som gör mig bredare. Och fast jag tycker såhär synd om mig själv och har så otroligt ont så tycker sambon ändå att jag ska tvätta, städa, diska och ändå ha tålamod med katten för "han är bara en unge". Och jag ska stå ut med att sambon pratar innan han tänker.
Jag vill hem till mamma.

Torsdag

3 dagar kvar till BF, alltså är det bara 13 dagar kvar tills jag blir igångsatt då :) räknar ner till 30 november istället för jag tror faktiskt jag blir igångsatt.
Sambon jobbade natt inatt och jag var sjukt trött hela gårdagen, och SÅ HUNGRIG!
Vaknade många gånger inatt, tycker jag inte gör annat än pissar nuför tiden. Foglossningen har nu satt sig i båda höfterna och inatt då jag skulle på wc så ville vänstra benet inte bära mig. Tycker det e otroligt jobbigt med foglossning då jag inte ens fick på mig byxorna själv igår. Började nästan gråta, jag vill ju kunna klä på mig och ta av mig själv. Imorse var det då igen bättre, fick på mig byxorna men ont gjorde det.
Sambon sa att det bara är bra att jag har foglossning för då gör det inte lika ont när jag ska föda, men det är bara något han fått om bakfoten. Tänk då på de som har foglossning hela graviditeten och så hemsk att de ligger, skulle det vara som sambon sa så skulle de knappast känna av när de föder ungen isåfall, och det är ju inte sant.
Nåja, när jag vaknade gick jag och dammade, jagade katten och slängde ut katten, släppte in katten, slängde ut katten igen och släppte in katten. Nu känner jag mig dålig då jag sitter här och inte gör ett piss. Funderar på att ta och diska och sedan dammsuga. Eller, jag måste vänta tills sambon vaknar så han kan slänga ut mattorna, jag blir så arg när jag ska göra det, haha. Sedan MÅSTE sambon torka ur de skåp jag inte får torka ur. Och så ska det tvättas golv och jagas katt och slänga ut katt och släppa in katt och jaga katt och slänga ut katt och släppa in katt osv...

Rådgivningsbesök vecka 40

Allt var bra med både mig och bebis. Har gått upp 1575g på 8 dagar, så lite ledsen är jag över det. Har nämligen gått från 53 till 76.6 :(
Blodtrycket var 110/70, hon kollade inte mitt HB så det vet jag inte.
SF-måttet var 33 även idag, vilket betyder att magen sjunkt men hon tycker ändå att bebis ligger högt uppe. Själv upplever jag att jag skulle sitta på bebis huvud, kan inte sitta med benen ihop länge, haha. Bebis hjärta slog allt mellan 120 och 160 så det var riktigt bra, precis som det ska.
Hon satt och visade hur jag skulle röra mig om jag får sammandragning och jag kunde bara inte titta, var så när att börja skratta. Hon förklarade även åt sambon hur de flesta brukar bli när förlossningen håller på, finns de som ligger och är tysta och finns de som säger elaka saker. Men hon sa att han ska säga åt mig ofta att jag ska på wc, som att jag inte kan gå själv om jag så måste.
Fick en tid till nästa tisdag, sambon tror inte vi kommer åka dit då men jag är faktiskt 95% säker på att bebis inte kommer titta ut ännu på länge.
Efter rådgivningen var vi till sambons farmor och farfars och när vi sedan gick hem hade jag så otroligt ont i höften att jag nästan började gråta. Och då skulle jag plocka in täcken och kuddar och fixa lakan. Jag kan inte ens böja mig ner, så ont gör det. Knappt så jag kan ligga, och det är JOBBIGT!
Har långt ifrån färdig städat och fortsätter jag att ha såhär ont så får sambon allt ta och göra något han oxå. Jag känner ju att jag INTE klarar mer nu. Sitter och tröstäter pepparkakor som bäst, nam :)

Foglossning

Har ju klarat mig riktigt bra under dessa månader utan att må illa, ha foglossning eller andra problem. Men det är nog bara för att jag latat mig hela graviditeten, inatt hade jag så ont i höften att jag bara ville gråta. Låg och tänkte på panadol men sket i det. Imorse då igen då jag steg upp så var det när att jag skulle ha ramlat, höften ville inte fungera. Herregud vad ont det gjorde! Och hur ska jag kunna springa runt och städa hela lägenheten med min höft? Sambon lämnade ju all städning med glädje åt mig då jag sa att mamma tyckte det var bra då jag springer runt och städar hela tiden, att då kommer ju bebis riktigt snart. Jaa... Men riktigt hemska förvärkar, foglossning och trött och hungrig hela tiden... Hur lätt är det att städa då? Inte konstigt att jag är sur hela tiden nu. Var redan när att slänga ut Max, men jag lovade ju att inte slänga ut honom. SUCK.
Nåja, sambon var snäll igår. Han fick lov att betala allt vi köpte för jag hade för lite pengar och FPA tar 80cent/dag av mig nu, haha 80cent! Och sambon var snäll och köpte en burk med pepparkakor åt mig, usch vad gott. Men pepparkakor får jag inte äta ännu på ungefär 3 timmar! Och burken ligger precis så jag ser den. Pepparkakor...
Såhär mycket mat har vi nog aldrig haft i kylskåpet, och det är ändå nästan inget. Förstår inte hur folk får sina kylskåp proppfulla då vi inte ens får vårt halvfullt.
Äh, får ta och fundera på det sålänge jag diskar. Tycker lite synd om mig själv nu, elak katt, foglossning och riktigt jobbiga förvärkar. Och HUNGRIG!

Nästan klart

Torkade ur alla köksskåp jag kan utan att stå på en stol idag, även kylskåp och svalskåp. Märkte oxå att jag och sambon inte äter bullar och sånt här hemma eftersom jag hittade håriga bullar, hehehe :) så mycket sötsaker äter vi då inte tror jag. Slängde en massa bullar och kakor och några skorpor, en burk med någon äcklig fisk som sambon åt i somras(tydligen åt han aldrig upp det) och så slängde jag alla pantflaskor i en påse och tvättade ur roskisarna. Blev riktigt galen på Max, slängde ut honom och kom först att tänka på honom då sambon kom hem, Max var då borta. Alltså, helt borta. Sambon gick och letade här runt radhusen medans jag duschade, men ingen Max. Vi åkte och handla, blev en hel massa saker men nu har vi allt, utom Septidin som vi behöver. Herregud vad ont det gjorde då vi gick runt i Prisma. Trodde ärligt talat ungen skulle ramla ut, pickade, värkte, sved och tryckte på. Obehagligt var det. Och jag märker nu oxå att bebis ligger mycket, mycket lägre ner nu än i morse.
När vi kom hem hade jag upp dörren och efter ca en halvtimme ser jag då Max springer under soffan, han var så mysig just då, ville gosa och var riktigt snäll mot mig. Så jag tror inte jag vågar slänga ut honom igen på ett tag.
Jo, annars så märkte jag då vi skulle åka iväg och handla att det har tydligen snöat, det var lite snö på marken här och där.
Imorgon ska jag ta och damma här, tvätta mer kläder + byta sängkläder och ha ut täcken och kuddar. Tror jag sparar dammsugningen för ska till rådgivning sedan halv 3 och jag ska gå dit, måste ha lite kraft för det oxå :)

Tisdag

Har tryckt i mig mat, startat tvättmaskinen och försökt fota Max när han bråkat. Det misslyckades för han blev snäll och försökte se snäll och söt ut istället, men eftersom jag vet att han är dum så funka det inte på mig.
Sambon sa igår att han kan torka ur skåpen, dammsuga, tvätta golvet och diska så behöver jag bara fokusera mig på tvättandet. Dröm och glöm, kommer inte hända så när jag piggnat till ska jag torka ur de skåp jag kan torka ur utan att behöva stiga på en stol eller något, det är en sak jag inte tycker om med att vara gravid. Jag får inte stå på en stol, jag får inte stå på ett bord, jag får inte klättra på en stege, stå på stenar eller något sånt. Och jag då igen VILL ju klara mig själv så det är lite av en plåga att inte få stå på en stol, konstigt nog.
Sambon sa sedan att hans lillasyrra kommer väl att komma och mata katten när vi är på BB(sambon får troligtvist sova på BB med mig eftersom jag är förstföderska) så då kan ju hon ta och dammsuga och tvätta golvet. Sa åt honom att han kan ta och glömma det, det ska vara städat INNAN jag ska till BB, annars kan jag inte åka dit innan jag städat det sista och jag lär då inte städa när jag har värkar.
Ska börja på med att plocka de torra kläderna nu.

Städa

Passade på att tvätta bebisens nya kläder oxå så nu slipper jag tvätta bebiskläder på någon vecka. Städade även wc och sovrummet, vek kläder och blev galen på sambons strumpor. De ser lika ut men har ränder på skaftet, och vissa har bara en rand medans vissa har fyra och då måste man sätta en rand med en rand, för ränderna är som "storkek". Tog över en halvtimme för mig att diska lite.
Gick även och plockade upp mandarinskal från golvet, slängde ungefär hälften av all mat vi har i kylskåp och svalskåp och var ut med roskis, upptäckte att den där dumma katten hade dragit upp mitt skosnöre, blev galen på honom och hade lust att sätta mig och gråta, bet ihop och band skon. Blev galen på katten, slängde ut honom, njöt av att det var lungt och jag kunde ha upp dörren till sovrummet sålänge jag städade där, släppte in Max, blev galen på honom - ropade lite åt honom och slängde sedan ut honom. Hämtade posten, släppte in Max, åt, blev galen på Max, slängde ut honom. Släppte in Max. Sambon kom hem och jag är inte ett dugg förvånad över att han inte gjort ett piss idag, han sa att han skulle dammsuga men icke sa nicke. Så här sitter jag och är förbannad, tvättkorgen är full för sambon kan inte sätta sina smutsiga kläder så jag får tvätta dem. Lägenheten ser ut som jag vet inte vad. Jag måste torka ur alla köksskåp vi har, vill inte ha maskar här. Måste torka damm ännu innan bebis ska komma och har ännu lite bebisgrejsimojs att köpa och att torka av.
Köket ska städas och vardagsrummet. Måste handla, vi har just ingen mat(förutom det i frysen som jag kan värma då bebis har kommit och sambon jobbar). Jag måste städa kylskåp och svalskåp, måste byta sängkläder och jag blir galen! Så mycket att göra och ifall inte bebis tittar ut själv blir jag igångsatt redan om 16 dagar!! Hur ska jag hinna? Och sambon misstänker bebis kommer denna helg. Hoppas inte för jag har mycket att göra. En hel massa kläder att tvätta. Och jag ska baka.
Julklappar ska köpas och jag är för tillfället fattig, kommer pengar 18 november och då kommer jag knappast springa runt och köpa julklappar, att jag inte tänkt på det förr! Ska ge syrran råstampade lingon, måste hälsa på mamma och pappa så mamma får sina burkar tillbax. Måste hälsa på sambons föräldrar. Jag vill hinna och hälsa på farmor innan bebis kommer, har inte träffat farmor sedan i augusti? Hoppas verkligen inte att bebis kommer ännu, har inte tid.
Känner jag sambon rätt så kommer han inte tänka på att dammsuga innan jag har värkar, då är det försent så jag får väl göra det själv. Han gör inget på jobbet för tillfället, idag vek han en tröja på jobbet och skrev en beskrivning på hur han gjorde. Imorgon ska de bygga med lego. Och onsdag ska vi till rådgivning. För mycket att göra, för lite tid. Hur står folk ut?! Har redan kommit mer disk och katten blev nyss utslängd igen.
Orkar inte! Har ont överallt. Jag blir ju galen! Om kattfan inte låter mig vara imorgon så får han allt bli utekatt på heltid, hoppas han blir uppäten av grannens stora fula frass.
Skulle kunna gå och gråta eller något, måste duscha men orkar inte stå mer idag. Snart blir jag hungrig igen och jag åt just. HOPPAS HOPPAS HOPPAS att sambon får tummen ur röven och dammsugar imorgon, jag tål nämnligen inte våran dammsugare, sladden är så kort att man måste dra ur då man dammsugit halva rummet och stöpsla i på andra sidan. Då är rummet inte så stort...
Hahahaha, jag kan ju drömma. Vi ska handla imorgon, jag får ta och dammsuga själv. Så nu är morgondagen fullbokad - tvätta kläder, damma, dammsuga, byta sängkläder, släng ut täcken, kuddar, filtar, mattor, tvätta golv, jaga katt, handla, tvätta kläder, diska och då ska jag få intryckt mat däremellan. Mamma hur har du stått ut? Du måste ju vara superwoman eller något!


Måndag

Igår var det ju farsdag så var först till mammas och pappas där hela familjen för en gångs skull var samlad :) vi åkte sedan till mormors och morfars där var både moster och hennes gubbe och min morbror + hans familj samlade, mycket sällan vi är alla samlade och var faktiskt riktigt trevligt. Är dock lite trött på moussetårtor, vill ha vanlig god tårta utan konstig geggimojs. Finns nog inget godare än mammas tårtor :)
Fick många gånger frågan om jag är nervös eller spänd. Nope, inte det minsta. Vet inte varför. Och två personer tycks ha svårt att förstå att jag inte är nervös eller spänd, men jag ser ingen vits med att slösa energi på att gå runt och vara helt nervös och spänd, jag blir väl nervös sedan när förlossningen startar, räcker inte det? Fick uppfattningen om att någon tycker att jag inte har en aning om vad jag gett mig in på, vad som väntar mig. Och faktiskt, jag har ingen aning om vad jag gett mig in på, men inte vet någon vad de gett sig in på innan det väl är dags för ungen att komma ut. Jag vet ju att det kommer göra ont, så ont så jag helt säkert blir knäpp och kanske drar håret av mig eller något, men jag har sett mammor, många har fler än ett barn och de lever och är inget fel på dem. Jag vet ju att man inte dör av att föda barn så vad har jag att vara rädd för? Det som jag kunde vara rädd för är inget man kan göra något åt.
När vi åkte hem då så gick vi till sambons farmor och farfars, de hade lite svårt att tro att vi faktiskt gick dit, men det är ju bara några 100tals meter. Det är pga min mage de har lite svårt att tro att vi skulle ha gått, det är tydligen normalt att bli helt slut av att gå en liten bit när man är gravid, så skönt att höra så jag slipper känna mig onormal då jag inte går flera km varje dag :) och vi fick äta en helt normal, skitgod gräddtårta, så god att jag skulle ha kunnat äta hur mycket som helst. Smakade ungefär som mammas tårtor, så gott. Satt där hela kvällen, fick se bild av sambon som liten unge med skärmmössa och blont, lockigt hår och så otroligt söt :) fick oxå se bild av sambons pappa som liten, med stickad mössa och ljust, lockigt hår och så fick jag se att sambon var hans pappa upp i dagen när de var pyttesmå, jag som har tyckt att sambon liknar sin mamma, men nog är han allt lik sin pappa oxå :)
När vi åkte hem hade jag en massa otroligt jobbiga och smärtsamma sammandragningar, tungt att andas och jag kunde inte somna då det gjorde så ont, lugnade tyvärr ner sig sedan. Har så ont i hela kroppen av att bära på magen att jag faktiskt vill ha ut bebis nu direkt, annars skulle jag nog ha kunnat gå runt och vara tjock och glad en stund till, men inte så lätt att vara glad då jag har ont. Påtal om ont så har jag redan fått slänga ut katten idag, blev galen på honom men minns tyvärr inte vad han gjorde.
Håller på att tvätta lite kläder och ska nu börja diska oxå. Sambon sa att han ska dammsuga idag så då kan jag väl ta och göra allt annat. Jo, jag måste ju äta nu oxå, det var därför jag steg upp, haha :)

Vecka 40


Du är nu gravid i vecka 39. Bebisen är omkring 50-51cm lång och väger 3.5-3.8 kg. De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen. Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födslen.

Tråk

Sambon sover och kissen sitter i min famn och är för en gångs skull snäll, fast det var bara tillfälligt. Inte ens en minut var Max snäll. Tycker inte om då han river min mage så slängde ner honom. Sätta ner honom går inte för då vill han leka, knuffa ner honom = låååååååååååånga rivsår överallt där han kan tänkas hänga sig fast.
Sov faktiskt en stund för två timmar sedan, men blåsan blev full så jag steg upp.
Annars så har jag haft jobbiga sammandragningar hela dagen, på mindre än en halvtimme hade jag haft 6 sammandragningar, vissa gjorde ont vissa kändes bara som att luften trycktes ur mig och ögonen höll på att ploppa ut, haha. Hungrig är jag oxå hela tiden, inte alls kul.
Imorgon är det ju fars dag, ska åka till mammas och pappas då och kanske till sambons föräldrars sedan, beror på om hans pappa är hemma eller inte.
Tryckte nyss i mig en ananas tror aldrig jag ätit en sådär god ananas förr :) vattnig och söt och så otroligt god och bäst av allt är ju att jag ska äta en massa ananas så jag inte samlar på mig så jättemycket vätska till.
Blir att gå och jaga bort katten från sladdarna nu, slänger snart ut honom igen...

Lördag

Ungefär en timmes sömn inatt, wihuu. Körde iväg till mammas och pappas efter att sambon hoppat av hos sina föräldrars. Runt halv 9 imorse var jag vid mammas och pappas då och åt lite till där och åkte sedan med mamma och lillasyrran in till stan där även storasyrran kom med oss. Heldag på stan, faktiskt riktigt kul och jag klarade jättebra av att gå runt, runt, runt hela tiden. Tror t.o.m att det gick bättre idag än vad det gjort förr när jag inte hade magen. Händerna svällde upp något otroligt och då jag sa åt lillsyrran att det är vatten i dem utbrast hon "HAR VATTNET GÅTT?!" Hahaha :) Fick mig lite kläder som jag kan ha sedan då magen är borta, säkert får jag på mig dem nu oxå, men tror inte jag kommer använda dem än. Mamma var snäll och betalade allt, var oxå på restaurang och åt, gott var det.
När vi åkte tillbax till mammas och pappas somnade jag och vaknade till varje gång jag började att snarka, haha. Runt 5 hämtade jag sambon, så åkte vi hem. Bebis hade fått kläder av hans moster som bor i Sverige, blir ännu sådär smått kär i alla små, söta babykläder. Tänk att bebis ska ha dem :')
Ni får sedan ursäkta de dåliga bilderna, skyller på sambon ;)





Fredag

Ska snart börja steka plättar, tänkte att jag gör maten så får sambon ta och diska(kanske städa?) hehe :)
Katten har sprungit in och ut, in och ut igen och så in igen och sedan sprang han ut och satt i en buske och tittade på fåglar, sedan rusade han in tillbax så det har varit ganska lungt, han har inte tuggat på mig och jag har varit glad.
Igår var vi och hälsade på mamma och pappa och imorgon ska jag och mamma(kanske lillsyrran) till staden. Misstänker jag kanske åker och sova över hos mamma och pappa inatt då jag inte vill köra i stan och sambon ska till sina föräldrars och fixa något med taket imorgon på morgonen.

Torsdag

Skulle ha lust att sätta mig på golvet och böla som en liten unge. Sambons idé om mandarinskal dit katten inte ska åka är nog sämsta idén han någonsin kommit med. Den där hemska katten tycker det är superskoj att leka med, och jag måste sitta hemma och undvika att trampa på allt skal som ligger överallt! Och sambon har nog inga planer på att städa upp det, jag vägrar sopa här för katten tycker sopborsten är skitskoj och jag kommer ärligt talat bryta nacken av den där katten om han inte kan sluta vara så elak mot mig. För nej, nu är det inte bara lek med i hans riv och bit på mig. Börjar ju vara precis som storasyrrans hemska kisse. Märker oxå att jag får jättejobbiga sammandragningar då jag blir arg, nästan så jag vill sätta mig på golvet och böla.
Var ut och gå med sambon igår oxå, vi gick en bit och vände om då sa sambon att det är pinsamt att som bara gå en bit och så svänga om, så frågade han då "eller vad tycker du?" Herregud! Hur vågade han ens säga det åt MIG?! Fick bita ihop så otroligt hårt för att inte börja böla, fick t.o.m tårar i ögonen fast jag försökte undvika att få det. Hur vågade han säga så? HAN tycker det är pinsamt att gå en liten bit och sedan vända om, kan han inte ens ställa upp lite för mig och vara glad över att jag vill ut och gå? Jag önskar jag kunde gå längre så han kunde slippa skämmas över att vara ute och gå med mig. Men hur skulle jag kunna orka det? Ska jag börja plåga mig nu oxå bara för att han ska slippa skämmas? Ibland förstår jag inte vad jag tänkte med... Skulle ha stor lust att flytta hem till mamma och pappa tillbax för tydligen ska jag behöva tåla att höra hur dyrt allting är, hur jobbigt allting är och en hel massa svordomar. Jag bad honom inte om att vi skulle flytta tillsammans, jag vill inte höra om hur dyrt allting är, tycker det är tillräckligt jobbigt att vara här i lägenheten som jag inte kan betala ett piss på hyran, tycker det är tillräckligt jobbigt att inte trivas här. Vill inte höra honom klaga på allt, vill inte att han ska gå runt och svära hela tiden. Jag vill inte höra vad han tycker om min familj, för min familj ställer upp för oss, vi skulle inte ha möbler om det inte vore för min familj, här skulle se ut ännu värre om det inte vore för min familj, vi skulle inte ha mat i frysen utan min familj. Det är sånahär dagar jag undrar vad jag egentligen tänkte med, stackars lilla bebis, vilket helvete h*n kommer få. Det är sånahär dagar jag önskar önskar önskar att jag kunde spola tillbax tiden, jag skulle ändra på allt för jag vill inte att bebis ska ha det såhär dåligt. Jag borde ha tänkt lite mer, tänkt på att jag inte står ut med en person speciellt länge, men nej. Dum som jag är så trodde jag faktiskt att sambon inte skulle gå runt och klaga på allt. Så otroligt dum är jag.
Borde väl egentligen inte ens publicera detta inlägg för jag vet att det bara är en dålig dag, men skitsamma, livet är inte en dans på rosor.

Ojsan

Såg nyss på facebook att jag och sambon tydligen har varit tillsammans i ett år idag. Haha, tankspridd är jag allt då jag glömde bort det precis idag! Och han hade tänk att vi skulle åka och hälsa på mamma och pappa idag, det kan han allt ta och glömma.
Bebis håller på med någon sorts gymnastik i magen just nu, aldrig sett eller känt liknande rörelser förr, riktigt konstiga, haha.
Sambon gick runt och satte mandarinskal och vitpeppar lite här och där i lägenheten igår, så han förstörde mitt House-tittande. Herregud, jag förstår att katter inte tycker om vitpeppar, fick ju gå och stänga in mig i sovrummet så som det stank. Jag visste att jag hade bra luktsinne nu, men så bra hade jag ingen aning om. Och kissen har lekt med mandarinskal idag så då han skulle börja tugga på min mobilladdare fick jag sätta hela påsen med mandariner på sladden. Och nu hör jag att han snart äter upp mina skor. Dum katt, men jag orkar inte med honom idag. Sålänge han inte hoppar på mig så får han ta och göra vad han vill, är inte värt att springa runt i lägenheten och jaga katten för minsta lilla sak, snart kan vi slänga ut honom så han får vara ute länge. Snart, snart, snart.
Annars så fick vi bilstolen åt bebis iförrgår. Det är sambons lillasyrras gamla och aldrig sett en sådan modell förr. Den e ju gammal, men fungerar och det är ju huvudsaken.

Tisdag

Kom nyss från sista förberedande kursen. Vet tyvärr inte vad gumman pratade om och det vet nog inte sambon heller. Han och en annan somnade nämnligen, så otroligt "duktig" var hon. Och jag satt och räknade sammandragningar då rådgivningsgumman frågade av mig hur många jag har per dag. Eftersom jag inte var berädd på att få en sådan fråga så hade jag ju inget bra svar så hon trodde då mellan 5 och 10, men det är nog mycket mycket mer eftersom jag haft 7 på två timmar, och då är det en lugnare dag idag.
Lite synd att gumman som höll barnvårdskursen stod och läste direkt av papper och med sådant tonläge att man försökte hålla sig vaken istället för att kunna lära sig något. Uppfattade iaf att vi måste köpa febertermometer, badbalja och zinksalva och olja. Vi får inte heller bada bebisen utan ska vänta tills de kommer från rådgivningen på hembesök, då lär de oss bada ungen. Vilket vi lärde oss förra gången då kursen handlade om amning.

Haft ut katten två gånger idag, ena gången var jag ut med kissen oxå och plockade in honom då han försökte smita över till grannen, andra gången var ingen av oss ut med Max så smet han till grannen, han hittade en stor frass att springa efter men kom snabbt in tillbax, han tyckte tydligen det var rätt kul ute då han försökt få upp dörren några gånger efteråt.

Rådgivningsbesök vecka 39

Var till rådgivningen här i Jeppo idag, satt där från 10.30 - 11.50. Gumman var trevlig och jag förstår nu mycket mera. Hon tror att förlossningen startar inom två veckor för det är väl som så att slemproppen har åkt. Jag som hade föreställt mig att det skulle vara en gulgrön stor klump som skulle se ut som en champangeflaskas kork ungefär, haha :) tydligen är slemproppen bara något genomskinligt slem som kan ha lite blod och/eller gula "strimmor" i sig. Lite skrämmande var det då hon gång på gång sa att bebisen ska komma ut genom ett litet, litet hål och det kommer att göra JÄTTEONT då det ska ut genom en liten liten gång, hon sa det många gånger efter att jag sagt att jag inte är rädd eller nervös inför förlossningen, men sen sa hon oxå att jag ska ta smärtstillande och jag kommer nog att ta allt jag blir erbjuden om jag känner att jag behöver :) och hon sa att jag inte behöver vara rädd att ha sönder bebisen, för den håller att komma ut genom en liten, trång gång så den går inte sönder i första taget, och många är rädda att ha sönder bebisar.
Annars så har jag gått upp ett helt kilo på 5 dagar, men jag har samlat på mig jättemycket vätska under någon dag, hon sa oxå att det är vanligt och hon kände på mina händer och jag har nog fått klart för mig nu att den hemska viktuppgången beror på vätska, inte att jag äter för mycket eller för lite eller rör på mig för dåligt. Så den där gumman jag var till förr var elak då hon sa att jag äter för mycket och för lite.
Blodtrycket var bra 105/70, urinprovet var bra, HB var 118, SF-måttet 33.
Bebis puls låg på 125 och har huvudet nere. Så det där med att bebis är pojke om pulsen är under 140 och flicka om det är över 140 är nog bara bullshit, annars är bebis hermafrodit ;)
Så nästa onsdag är det dags att åka till rådgivning igen, och då ska sambon med. Hon var t.o.m så snäll att vi fick tid 14.30 så sambon ska få sova då han jobbar natt nästa vecka :)

Måndag

Katten har varit så omöjlig idag, elak och gjort allt han inte får. Har jagat honom runt i lägenheten med tidningen i handen. Fick tag på honom då han var i full färd med att försöka äta gardin och slängde in honom på wc där han fick sitta tills jag nästan kissade på mig. Som tack hoppade han sedan på mig bakifrån, jag blev så arg och skakade tydligen på tröjan så hårt att han flög till andra änden av rummet, han rusade runt runt runt och skulle jag ha fått tag på honom skulle vi nog vara kattlösa igen. Blir galen på den där saken! Och direkt sambon kom hem var det ju världens snällaste kisse igen. Vad är felet med honom?! Sambon tror väl påriktigt att kissen är snäll och jag bara överdriver hur hemsk han är. Hade iaf fina rivmärken som bevis på att katten är elak. Och bortskämd måste han ju oxå vara eftersom torrfoder inte duger. Han piper tills någon fixar annan mat åt honom. Likaså duger inte vatten heller, nej han piper tills någon ger mjölk. Men han är väl bara såhär elak tills vi börjar vänja honom vid att vara ute, ska bli skönt att få slänga ut honom när jag blir riktigt arg, känns lite hemskt att slänga in honom på wc.
Har annars inte gjort något alls idag förutom att vara sur. Katten elak och sambon med sitt "jag mååååååst, jag skaaaaaaaa, SUCK jag mååååååst diiiiiiiisk, va tyckä du, ho tyckä du, vill du, ska vi" finns de dagar då jag skulle ha lust att slänga in honom på wc oxå.
Imorgon blir det då både rådgivning och förberedande kurs. Jag ska gå själv till rådgivningen, till helt ny rådgivning med ny rådgivningsgumma och nya saker. Tänk om hon tycker det är hemskt hur mycket jag gått upp i vikt och bara kommer sitta och klaga på mig. Tänk om hon får för sig att picka sönder mig? Tänk om jag ökat två kilo! Hoppas det är sista gången jag måste gå själv, lite skrämmande. Finns ingen att titta på då jag blir pickad.
Och förberedande kursen är sista gången. Det skulle vara om hur man sköter bebisen tror jag. Så då efter imorgon är det fritt fram för bebis att komma ut, bara mitt HB är bra, annars får h*n stanna kvar minst tills HB är bra igen. Men det borde vara bra, har hällt i mig ännu en flaska järntillskott, haha.

Vecka 39


Bebisen

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

 

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

 

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

 

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

 

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.

 

Du

Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln.

 

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

 

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.


Aj

Har inte riktigt kunna sova inatt. Har väl knappt sovit två timmar, gör för ont för att jag ska kunna sova. Och sambon har tittat på supernatural så han drömmer mardrömmar och sätter sig upp i sängen ibland och har helt panik. Det är jobbigt för mig att ligga brevid honom då, jag har sagt att han ska sluta titta på supernatural men tydligen fattar han inte att jag tycker det är hemskt att sova brevid honom när han drömmer mardrömmar.
Så istället för att ligga brevid honom, ha ont och samtidigt vara berädd på att han när som helst hoppar upp och är livrädd, så steg jag upp och håller Max sällskap. Max blev annars av med 5 av 7 "familjemedlemmar" i torsdags. Kändes mycket konstigt att bara se två sovande katter igår när vi var och hälsa på sambons mamma och pappa.
Annars så kom sambon på att det ser riktigt kul ut när jag har en sammandragning, han sa att man ser ju exakt hur bebis ligger då så kommer väl någon bild av det så småningom. Kul att någon tycker det är kul, tycker bara det är jobbigt just nu.
Hade mycket tid att fundera igårkväll och nu först kom jag på hur jag riktigt reagerade när jag såg två sträck på graviditetstestet. Första sträcket kom ju direkt och jag hann tänka "YES!", så började det andra - mycket långsamt, att synas. Stod och skrattade och log som ett fån, tänkte att jag kan bli gravid i framtiden. Sedan kom jag på att jag var gravid, testet var positivt då, det visade inte framtiden utan vad som var exakt just då. Då fick jag panik, tänkte att jag måste göra abort snabbt så mamma och pappa inte får reda på det. Jag hann bli rädd att sambon skulle dumpa mig och att mamma och pappa skulle få reda på att jag var gravid. Jag frös fast det brände under huden och önskade tiden gick att spola tillbax. Sambon såg på mig direkt jag kom ut från wc att testet visat positivt, ändå frågade han om jag var säker på att det var positiv. Jag var inte hemma på hela helgen och var livrädd att komma hem sedan på söndagen. Märkte även då att jag absolut inte skulle klara av att göra abort och sedan inte säga åt mamma och pappa. Det var en plåga att sitta med dem när de inte visste.
Jag var ju så dum så jag tänkte att det skulle inte hända mig, jag har aldrig riktigt trott att jag någonsin skulle bli mamma. Jag är ju jag, hur skulle jag kunna bli en mamma. Men snart är jag det. Bebis är beräknad om exakt två veckor, har inte bebis tittat ut inom 24 dagar så blir jag igångsatt, om mindre än en månad är jag mamma. Fast jag vetat om bebis i snart 8 månader så kan jag ännu inte tro det. Fastän jag nog visste att jag var gravid innan jag testat mig så kan jag ändå inte tro att jag faktiskt ska bli mamma. Jag minns att jag var sjuk tisdagen 15:e mars och jag brukar inte vara sjuk. Jag hade även svettats som en gris fastän jag stod i frysen i skolan, mådde illa när jag rökte men tänkte att jag inte kunde sluta innan mamma och pappa visste, annars skulle de ju fatta då jag vägrat sluta förr. Och jag var så sugen på ananas, det är jag ännu, inte som i början då jag var helt galen och skulle ha kunnat äta hur mycket som helst, nu kan jag trycka i mig en hel ananas och så är det bra så.
Långt inlägg, men jag har så tråkigt, och kan som sagt inte sova. Luktar lite kattskit så ska gå och titta så inte katten har skitit här, då blir det godnatt. Sambon accepterar inte att katter skiter inomhus(nog på lådan men inte på golv eller möbler).

Polisen

Var och hälsa på mamma och pappa idag och när jag skulle hem så står polisen och väntar vid en korsning. Hann tänka "shit! nu far korti!" för jag körde nästan 100 på 60 väg. Var berädd att börja böla och allt, men polisen var snäll och det var bara vanlig kontroll de gör på alla som körde förbi, så fick blåsa och visa registerboken och sedan sa polisen att jag skulle köra försiktigt och ha det bra. Tur det för bebis tryckte så på pissblåsan så jag trodde jag inte skulle hinna hem, haha.
Passade även på att ha sambon att ta en bild av min mage framifrån, för senaste bilden av magen framifrån var jag ju inte ens stor :)

Vecka 26

Vecka 38. Haha, tjockis :D


Rådgivningsbesök vecka 38

Allting gick jättebra idag, så skönt :) Blodprovet jag var och ta förra veckan visade att allt är bra och jaa, faktiskt så var allting bra. Hade dock gått upp 1.8kg på en vecka, men det är för att jag samlat på mig så enormt mycket vätska. Igårkväll svällde jag upp som en ballong och imorse var jag ännu otroligt svälld överallt. Från ansiktet ner till tårna, haha. Men hon klagade inte på min viktuppgång utan förklarade än en gång för mig att det är normalt och vätskan försvinner sedan när jag fött bebisen så inget att vara orolig för för det är helt normalt. Åh vad glad jag blir av att vara hos dendär gumman, så mycket snällare än den förra! Men det var sista gången jag fick träffa henne idag, nästa vecka ska jag börja gå till mödrarådgivningen här i Jeppo, håller tummarna att gumman här oxå e snäll :)
Urinprovet var jättebra, allting e jättebra med mig, så skönt att höra! Och blodtrycket var 108/68.
Hon kollade inte ens mitt HB för allting e superbra, har nog aldrig varit såhär glad förr efter ett rådgivningsbesök, allt e bra! :) och fick veta att livmodern övar sig då jag har så ont så det är inget farligt och likaså då bebis sjunker så gör det oxå ont, helt normalt :) och det är bra att jag är så lugn som jag är gällande förlossningen, jag kommer klara det bra, men det är väl något de säger åt alla fast ändå skönt att få höra :) Hon tyckte det var bra att jag inte har några tankar eller funderingar gällande förlossningen så kommer jag klara det bättre eftersom jag inte förväntar mig något, tar dagen som den kommer. Så då har jag än en gång fått höra att det är bra att jag inte är en person som planerar :)
Bebis håller på att fixera sig så SF-måttet var 32.5, sist var det 33. Hjärtslagen låg på 140 och hjärtat slår jämnt och fint så allting e bra med bebis oxå. Alltså, allting e bra med både mig och bebis och finns inget att klaga på, för allt är normalt och bra. Första gången under hela graviditeten jag fått höra det! Underbart! :)
När vi kom hem från rådgivningen så åt vi ris och broiler och var sedan till posten efter ett paket. Bebis kläder och så en amningsbh åt mig, misstänker även att den där kommer vara för liten, men hittar ingen större storlek, tycker lite synd om mig själv. Menmen, nog hittar jag väl någon passlig sedan hoppas jag :)


Glass

Fick allt följa med sambon och köpa glass och ananas, fick hem en tidning oxå och lite mjölk. Så nu har jag tryckt i mig en hel ananas(inte för att försöka få igång förlossningen för bebis får allt stanna kvar lite till) och lite glass, funderar på att äta lite till, haha.
Max var halvt ute idag, han var så rädd att han tog ett stort hopp bakåt in tillbax då det blåste. Han passade även på att kissa i skolådan så vi har varit mycket arga på honom. Nu är han sådär snäll och gosig av sig, men det är han bara tills jag ska gosa med honom. Han rev mig en massa i ansiktet imorse, dumma katten :)
Sov en timme oxå efter att jag duschat så jag har sådär riktigt roligt hår.
Har ont idag oxå och bebis rör lite på sig nu som då och då gör det riktigt ont. Inte alls kul då det gör ont. Känns ungefär som riktigt hemsk mensvärk(tror jag, brukade inte ha det så) så det är inte alls så kul, och ännu värre då katten inte kan låta mig vara utan ska bita och riva mig hela tiden. Jag orkar inte ha ont och samtidigt bli lekt med av en galen katt. Får lite dåligt samvete då jag slänger honom i soffan, han verkar så ledsen. Borde vara lite mer som sambon, Max leker(bråkar) ju inte med honom! Men sen tycker kattar inte om mig heller, hundar tycker mer om mig och jag tycker nog mer om hundar än kattar :)

Onsdag

Vaknade av att jag slog huvudet i väggen, dum som jag e så flyttade jag mig inte längre ner utan slog i en gång till. Och kissen var helt galen på mina fötter, tack och lov har han somnat nu så jag får samla lite mer kraft tills sambon ska och jobba, Max är som vildast då.
Sambon är och skaffar vinterdäck åt bilen nu så snart får snön ta och komma, bebis likaså :)
Imorgon ska jag till mödrarådgivningen, tror det blir sista gången jag är i Esse, och jag får vara till hon som är bra och inte klagar på mig hela tiden - så skönt!
Tror jag tänker trycka i mig en massa glass idag, eller en ananas. Eller kanske både och? Får skicka iväg sambon och köpa sen när han kommer tillbax :)

Tisdag

Gårnatten var riktigt jobbig, kände riktigt att bebis sjönk långt långt ner, gjorde så ont så jag blev alldeles utmattad och kraftlös av smärtan så jag sov länge och med bara en enda pisspaus. Vaknade runt 11, och hade ännu ont, dock inte lika som på natten. Fick sedan riktigt ont i foten, just där jag sträckte ledbanden för snart 4 år sedan. Det jobbiga med det var ju att det gjorde precis lika ont som jag mindes som när jag sträckte ledbanden, fick gå och sova några minuter, kändes mycket bättre när jag vaknade så jag tvättade två maskiner med kläder och busade med Max, som jag för tillfället skulle ha lust att skicka dit solen aldrig lyser, haha. Han river, klättrar på mig, biter mig och är helt omöjlig. Han som var så otroligt snäll och gosig när mamma, pappa och syrran var här och städa. Måste säga att det är riktigt skönt nu då lägenheten blev så ordentligt städad att det är finare nu än det var när vi flyttade in hit. Och jag behövde inte lyfta ett finger, lite dum kände jag mig allt.


RSS 2.0